Razstava

Banksyjev poklon zdravstvenim delavcem; 7.5.2020

"Na steno splošne bolnišnice v Southamptonu je naslikal dečka, ki se namesto z običajnimi superjunaškimi figurami igra z medicinsko sestro z masko."

Vir: https://www.rtvslo.si/kultura/vizualna-umetnost/cas-je-za-nove-superjunake-banksy-se-pokloni-zdravstvenim-delavcem/523012

 

 

Škatla v kovčku (Boîte en valise); razstava nove generacije francoskih likovnih umetnikov, 9. mar. – 24. maj 2015 (Cankarjev dom)

"Projekt se neposredno sklicuje na delo Boîte en valise ali Škatla v kovčku, ki ga je Marcel Duchamp ustvaril, ko se je izselil v ZDA, ter ponuja refleksijo o kroženju umetnin in promociji umetnikov, ter hkrati predstavlja svojevrsten hommage sodobnih francoskih umetnikov vplivnemu rojaku Marcelu Duchampu, ki je zaznamoval umetniško snovanje druge polovice 20. stoletja in navdihuje številne umetnike še vse do današnjega časa."

Vir: http://www.cd-cc.si/sl/razstave/skatla-v-kovcku-bo%C3%AEte-en-valise-5779/

...

Pregled del našega slikarskega velikana

Do 15. maja 2014 bo v Moderni galeriji na ogled razstava, ki je v beležnici vsakega slikarja zapisana pod "nujno!": retrospektivna razstava Gabrijela Stupice. Približno 300 del (slike, risbe, gvaši tempere in akvareli na papirju).

Vir: http://www.mg-lj.si/node/1157

---------------------------------------------

Marko Šuštaršič v Moderni galeriji

Do 1. septembra si še lahko ogledate retrospektivno razstavo o slovenskem slikarju, od čigar smrti letos mineva že 37 let.

Slikar modernizma in učenec Gabrijela Stupice. Več na strani Moderne galerije: http://www.mg-lj.si/node/1018

 

http://www.mg-lj.si/system/files/Sustarsic.jpg

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

RAZSTAVA


Toulouse-Lautrec
, znani francoski slikar Montmartra in Moulin Rouga, čigar grafike in plakate si lahko od 17. marca do 25. avgusta ogledate v Cankarjevem domu. Poleg njegovih je na ogled še izbor plakatov umetnikov, ki so nastali ob stoletnici njegove smrti l. 2001, v okviru Nouveau Salon des cents.

Več o slikarju si lahko preberete tule.

lautrec

Henri de Toulouse-Lautrec

 

lautrec

Lautrec: Jane Auril zapušča Moulin Rouge, olje, 1892