Moje zgodbe, moje barve

V sodelovanju z Zavodom za kiparstvo bomo na travniku pred Gruberjevo palačo (Zvezdarska 1, Ljubljana) od 5. - 16.7. (med tednom, od ponedeljka do petka) od 10. do 13. ure izvajali brezplačne delavnice za otroke MOJE ZGODBE, MOJE BARVE.

Naslov delavnic »Moje zgodbe, moje barve« se navezuje na dejstvo, da je letos mesto Ljubljana svetovna prestolnica knjige. Otroci bodo tako v prvem delu delavnic risali, slikali, kolažirali na temo svojih najljubših zgodb in knjig, v drugem delu pa bodo ustvarjali tudi »prostorske knjige«.

Delavnica jih bo spodbudila k temu, da bodo svojo notranjo vizualizacijo podob, ki se porajajo ob branju knjig, pokazali tudi navzven. Ilustrirali bodo zgodbe avtorjev, ki so jih prebrali ter pripovedke in pravljice, ki so jim jih pripovedali starši in drugi vzgojitelji. Na način »brainstrorminga oz. »viharjenja možganov« pa bodo lahko s pomočjo spodbud in nasvetov mentorice oblikovali tudi svojo lastno, povsem svežo zgodbo, in jo predstavili v likovni obliki na svoj način. 

MENTORICA: Ajda Rajner

Nazaj